IMAGE Ngritja e duarve kah qielli me rastin e duasë

Ngritja e duarve kah qielli me rastin e duasë (Shpjegim akaidologjik i thënies së Ebu Hanifes r.h.)   ألله تعالي يُدْعَي من أعْلَي لا مِنْ أسْفَلِ، لِأنَّ الأسفل ليس من وصْف...
IMAGE Imani është një, ai as nuk shtohet e as nuk pakësohet

IMANI ËSHTË NJË, AI AS NUK SHTOHET E AS NUK PAKËSOHET قوله:وَ إِيمَانُ أَهْلِ السَّمَاءِ وَ اْلأَرْضِ لاَ يَزِيدُ وَ لاَ يَنْقُصُ. وَالْمُؤْمِنُونَ...
IMAGE Ndalohet përjashtimi “inshallah” në besim

Ndalohet përjashtimi “inshallah” në besim (ألإستثناء في الإيمان) (Shpjegim akaidologjik i thënies së Ebu Hanifes r.h.)   قوله: و المؤمن مؤمن حقا و الكافر كافر حقا، و ليس في...
IMAGE ETNOGJENEZA E EHLU’S-SUNNETI VE’L XHEMATI

1. ETNOGJENEZA E EHLU’S-SUNNETI VE’L XHEMATI  Hyrje Përçarja e ymetit islam në shumë grupime, duke filluarqë nga shekujt e parë, ka qenë shkak për shumë dilema dhe paqartësi dhe për devijimin e disa fraksioneve nga e vërteta dhe e...
IMAGE “Exheli” dhe “zgjatja” e jetës së njeriut

“Exheli” dhe “zgjatja” e jetës së njeriut (Shpjegim akaidologjik i hadithit të Pejgamberit a.s.)   Pejgamberi a.s. ka thënë: حَدَّثَنَا يَحْيَى بْنُ بُكَيْرٍ حَدَّثَنَا اللَّيْثُ عَنْ...
IMAGE Imam Ebu Hanife r.h. dhe çështja e “irxhá-së”

Imam Ebu Hanife r.h. dhe çështja e “irxhá-së” Hyrje Më ka rastisur të dëgjoj prej disa kolegëve hoxhëllarë, të cilët ndajnë mendimin se Ebu Hanifeja r.h. i ka parimet e drejta në mes’elet e akaidit, porse ai ka gabuar në disa...
IMAGE Tallja me Islamin (el-istihzau)

Tallja me Islamin (el-istihzau) dhe deklarimet publike Allahu i Lartësuar në Kur’an ka thënë: “E s’ka dyshim se ata janë, të cilët e fyejnë All-llahun dhe të Dërguarin e Tij, ata i ka mallkuar All-llahu në Dynja e në Ahiret dhe...

Tanzil.net

Mp3quran.net

Sa janë online

Kemi 15 miq dhe s'ka antarë në linjë

Kryesia e BIRK - ut

Bashkësia Islame e Kosovës

Bashkësia Islame e Kosovës