Ndërroi jetë hoxhë Hasan ef. Salihu, nga Prizreni, në moshën 76 vjeçare!

Subhanallah, sot, para sabahit, ndërroi jetë hoxhë Hasan ef. Salihu, nga Prizreni, në moshën 76 vjeçare!

Haxhi Hasan ef. Salihu, jetën e tij të tërësishme, ia ka kushtuar hoxhallëkit. Prej fillimit, pas kryerjes së Medresesë, ka punuar imam, hatib e mualim, në xhami të ndryshme. Për shumë vite ka qenë arkëtar i KBI-Prizren, deri në pensionim, në vitin 2011.

Haxhi Hasani, bashkë me hoxhallarët e vjetër, konsiderohet prej atyre shtyllave, që e ka mbajtur gjallë institucionin e Këshillit të Bashkësisë Islame të Prizrenit (Vakfit), në periudhën e komunizmit.

Zot i Madhërishëm mëshiroje me xhennetin Firdews!

Haxhi Hasani ka lënë tre fëmijë, dy djemë e një vajzë, të gjithë të shkolluar në Studimet Islame, nipa e mbesa!

Ngushëllime familjes, kolegëve e xhematit…!

Tanzil.net

Mp3quran.net

Sa janë online

Kemi 11 miq dhe s'ka antarë në linjë

Kryesia e BIRK - ut

Lajme – Bashkësia Islame e Kosovës