IMAGE Për nder të festës së Fitër Bajramit - 2018, strukturat komunale te Prizrenit vizituan KBI-Prizren

    Për nder të festës së Fitër Bajramit, strukturat komunale te Prizrenit: kryetari i Komunes, partitë politike, FSK, PK, Shoqata Esnaf, Parlamenti Studentor dhe shumë qytetarë ia uruan krerëve të Keshillit të Bashkësisë Islame të Prizrenit festën e Fitër Bajramit. Faleminderit, respekt për të gjithë!
IMAGE KBI-Prizren, morri pjesë në 19 vjetorin e përkujtimin të Betejës së Gorozhupit

         Këshillit i Bashkësisë Islame i Prizrenit, dje, me datë 31.05.2018, morri pjesë në 19 vjetorin e përkujtimin të Betejës së Gorozhupit. Falënderim të thellë për dëshmorët, të cilët dhanë jetën që ne të jetojmë të lirë.        
IMAGE Këshilli i Bashkësisë Islame i Prizrenit, organizoi iftarin tradicional - 2018

      Këshilli i Bashkësisë Islame i Prizrenit, organizoi iftarin tradicional me të gjithë punëtorët. Përveç strukturave të KBI-së, në iftar morën pjesë vakiflënësit, Komuna e Prizrenit, Parlamenti Studentor i Universitetit “Ukshin Hoti”, Shoqatat e dalura nga lufta e UÇK-së, OJQ të ndryshme, Shoqata afariste e kulturore, etj. Po ashtu, morën pjesë edhe musafirët nga Myftinia e Shkodrës, Pukës dhe nga KBI-Ulqin. Të pranishmit, i përshëndeti, kryetari i Këshillit të BI-së Prizren, Mr. Besim ef. Berisha, kryetari i Komunës së Prizrenit, prof.dr. Mytaher Haskuka si dhe Myftiu i Shkodrës, Muhamed ef. Sytari.  
IMAGE Reisi i Rijasetit të Malit të Zi, z. Rifat ef. Fejziq, i shoqëruar nga këshilltari i tij, Hfz. Sylejman ef. Bugari dhe Zejno ef. Omeragiq, e vizitoi Prizrenin

       Në organizim të Kryesisë së BIRK-ut, Reisi i Rijasetit të Malit të Zi, z. Rifat ef. Fejziq, i shoqëruar nga këshilltari i tij, Hfz. Sylejman ef. Bugari dhe Zejno ef. Omeragiq, e vizitoi Prizrenin, në kuadër të vizitave gjatë Muajit të Madhërishëm të Ramazanit. Ata u pritën nga kryetari i Këshillit të BI-Prizren, Mr. Besim ef. Berisha. Gjatë qëndrimit në Prizren, Reisi Rifat Fejziq, më datë 21.05.2018 mbajti ligjëratë në namazin e teravisë në xhaminë e fshatit Mushnikovë, ndërsa më datë 22.05.2018 në namazin e drekës në xhaminë e fshatit Lubinjë e Epërme. Po ashtu, edhe ligjëruesi i njohur, Hfz. Sylejman Bugari, më datë 21.05.2018 mbajti ligjëratë në xhaminë e re në Lubizhdë të Prizrenit, si dhe më datë 22.05.2018, mbajti ligjëratë në xhaminë e fshatit Reçan. Edhe Zejno Omeragiq, më datë 21.05.2018, mbajti ligjëratë në namazin e teravisë në xhaminë “Uhud”, në Prizren. Në fund të vizitës, Reisi Fejziq dhe hfz. Bugari, realizuan një emision televiziv për RTV-BESA. Vizita ishte mbreslënëse dhe përfundoi me idenë e një bashkëpunimi sa më të mirë në të ardhmen…!
IMAGE Për ta pa nga afër improvizimin e gjëmimit të topit, kryetari i KBI-së Prizren dhe sekretari dolën fizikisht në kala

       Ndoshta, dikush nuk e di, por në Kalanë e Prizrenit ekziston topi, me grykën e kthyer kah pjesa urbane e qytetit të Prizrenit. Fatkeqësisht, nuk është funksional. Por, ç’e do që, disa djemë me vetëdije të lartë qytetare e identitare, kanë siguruar disa fishekzjarre speciale dhe, për çdo ditë, në kohën e iftarit, përmes tyre, vazhdojnë të improvizojnë gjëmimin e topit, si dikur kur Prizreni ishte Prizren dhe kultura e kishte yndyrën origjinale. Me të vërtetë, një atmosferë fantastike. “Skuadra e topit”, sipas koordinimit me muezinin e xhamisë së “Bajraklisë”, bën ndezjen e fishekjzarreve, ashtu që, së pari ndezen dritat e minaresë, pra para ezanit të akshamit dhe, në atë moment fillon gjëmimi i topit, e pastaj fillon ezani prej të gjitha minareve shtatlarta të qytetit të Prizrenit dhe rrethinës së tij.      Për ta pa nga afër improvizimin e gjëmimit të topit, po edhe për ta vlerësuar e përkrahur këtë angazhim mjaft simpatik, kryetari i Këshillit të BI-së Prizren, Besim ef. Berisha dhe sekretari Orhan ef. Bislimaj, më datë 21.05.2018 (e hënë), dolën fizikisht në kala, aty te topi. Kënaqësi e vërtetë, e mbi të gjitha nostalgji për një traditë, që tash e mbi 50 vjetë është ndërprerë. Në emër të Këshillit të Bashkësisë Islame të Prizrenit, kryetari Berisha, e falënderoi “skuadrën e topit”, që po kujdesen për t’ia rikthyer Prizrenit gjëmimin e topit, këtë krenari tipike, që filloi gjatë Ramazanit 2017 dhe po vazhdon edhe gjatë këtij viti.Komuna e Prizrenit dhe organet përkatëse të Ministrisë së Kulturës, duhet të kujdesen që ta funksionalizojnë topin, në mënyrë që i njëjti të gjëmojë, jo vetëm gjatë Ramazanit, por edhe për të gjitha festat kombëtare, si dhe për festat e komuniteteve të tjera fetare dhe etnike. Prizreni është i bukur për traditat e bukura të tij, e jo vetëm për peisazhin gjeografik.
IMAGE Ramazani - 2018, Mukabele

Ramazani - 2018
IMAGE Kryetari i KBI në Prizren, priti në takim urimi për lokalin “Konaku” Kryetarin e Parlamentit Studentor të Universitetit “Ukshin Hoti”

    Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame në Prizren, Mr. Besim ef. Berisha, priti në takim urimi për lokalin “Konaku” Kryetarin e Parlamentit Studentor të Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, z. Arianit Berisha me bashkëpunëtorë.Faleminderit për të gjithë studentët!        
IMAGE Kryetari i KBI në Prizren, Mr. Besim ef. Berisha, morri pjesë në Dua të Hatmes në xhaminë e fshatit Pllanjane

          Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame në Prizren, Mr. Besim ef. Berisha, morri pjesë në Dua të Hatmes së 44 nxënësëve (30 djem, 14 vajza) të Mektebit të xhamisë së fshatit Pllanjane.  
IMAGE Njoftim - Ramazani 2018

Njoftim - Ramazani 2018
IMAGE Me një ceremoni zyrtare, Këshilli i Bashkësisë Islame i Prizrenit bëri hapjen solemne të lokalit afarist “KONAKU”

     Me një ceremoni zyrtare, Këshilli i Bashkësisë Islame i Prizrenit bëri hapjen solemne të lokalit afarist “KONAKU”, i cili gjendet në hapësirën (oborrin) e xhamisë “Sinan Pasha” në Prizren. Pastiçeria “KONAKU”, të cilën e menaxhon Këshilli i BI-Prizren, do të ofrojë lloje të ndryshme për konsumim, si: ëmbëlsira, akullore, kafe, çaj, pije freskuese, lëngje, etj., e të gjitha këto, në një ambient fantastik relaksues, në zemër të Prizrenit, me një shërbim efektiv. Lokali ka karakter joprofitabil dhe të hyrat e tij janë të dedikuara për çështje humanitare, ndërtim të xhamive, hapje të foshnjoreve, mbajtjen e jetës fetare islame, etj. Që do të thotë se, çdo mirësi që vjen prej popullit, do t’i kthehet përsëri popullit, ashtu që, bashkërisht të kontribuojmë në përmirësimin e përgjithshëm të jetës shoqërore, fetare e kulturore. Përkrahja masovike e këtij ambienti afarist, i shtonë mundësitë tona për kontribut më të madh. E ripotencojmë se Bashkësia Islame është e vetmja bashkësi fetare në vend, që fund e krye, është product i këtij populli dhe, selinë kryesore e ka brenda në Kosovë (Prishtinë), e jo jashtë saj. Funksionimi i Bashkësisë Islame është i ndërtuar ndër shekuj, mbi ndihmat solidare të xhematit. Fatkeqësisht, Republika e Kosovës nuk ndanë asnjë cent për Bashkësinë Islame dhe, kjo përbën një dëmtim serioz, për dallim nga bashkësitë e tjera, që përfitojnë buxhet stabil nga qendrat e tyre amë, pra jashtë Kosovës. Por, kjo nuk e bën Bashkësinë Islame , më të vogël e as më të parëndësishme. Jo, absolutisht, sepse, Bashkësia Islame e Kosovës - Këshilli i Bashkësisë Islame i Prizrenit është thesar i popullit. Falë këtij populli shpirtmadh, falë xhematit e bëmirësve të ndryshëm ndër breza, KBI-Prizren, arrinë që të tejkalojë çdo sfidë dhe të përmbushë obligimet ndaj besimtarëve. Shpresojmë se ky lokal, do të jetë një mbështetje solide për Këshillin e Bashkësisë Islame të Prizrenit, si gjithmonë, në punën e tij fisnike për të mirën e të gjithë qytetarëve. Për hajr, ky lokal, për të gjithë, sepse është i të gjithëve…!    
Trego # 
Titulli Autori Klikime
Për nder të festës së Fitër Bajramit - 2018, strukturat komunale te Prizrenit vizituan KBI-Prizren Postuar nga Administratori 30
KBI-Prizren, morri pjesë në 19 vjetorin e përkujtimin të Betejës së Gorozhupit Postuar nga Administratori 37
Këshilli i Bashkësisë Islame i Prizrenit, organizoi iftarin tradicional - 2018 Postuar nga Administratori 30
Reisi i Rijasetit të Malit të Zi, z. Rifat ef. Fejziq, i shoqëruar nga këshilltari i tij, Hfz. Sylejman ef. Bugari dhe Zejno ef. Omeragiq, e vizitoi Prizrenin Postuar nga Administratori 46
Për ta pa nga afër improvizimin e gjëmimit të topit, kryetari i KBI-së Prizren dhe sekretari dolën fizikisht në kala Postuar nga Administratori 51
Ramazani - 2018, Mukabele Postuar nga Administratori 223
Kryetari i KBI në Prizren, priti në takim urimi për lokalin “Konaku” Kryetarin e Parlamentit Studentor të Universitetit “Ukshin Hoti” Postuar nga Administratori 53
Kryetari i KBI në Prizren, Mr. Besim ef. Berisha, morri pjesë në Dua të Hatmes në xhaminë e fshatit Pllanjane Postuar nga Administratori 61
Njoftim - Ramazani 2018 Postuar nga Administratori 44
Me një ceremoni zyrtare, Këshilli i Bashkësisë Islame i Prizrenit bëri hapjen solemne të lokalit afarist “KONAKU” Postuar nga Administratori 50
Varis Xhejlani, Kryetar i Bordit të Shoqatës ESNAF me bashkëpunëtorë, uruan hapjen e këtij lokali me rëndësi të veçantë për qytetin e Prizrenit. Postuar nga Administratori 56
Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës, mbajti mbledhjen me të gjithë imamët e regjionit të Prizrenit Postuar nga Administratori 52
Duaja e Hatmes në xhaminë e fshatit Mushnikovë Postuar nga Administratori 28
Sot në Prizren u bë hapja zyrtare e Institutit të Hifzit të Kur’anit “Emin Pasha” Postuar nga Administratori 29
Një delegacion i Bashkësisë Islame të Sanxhakut me seli në Novi Pazar vizitoi KBI në Prizren Postuar nga Administratori 27
Dr.Reshat ef. Plojoviq dhe Prof.Asmir ef. Crnovrshanin vizit në Prizren Postuar nga Administratori 47
KBI i Prizrenit, me një program modest tradicional e shënoi ngjarjen madhështore të Israsë dhe Mi’raxhit Postuar nga Administratori 118
Nata e madhe e Miraxhit Postuar nga Administratori 117
Këshilli i Bashkësisë Islame i Prizrenit, mbajti mbledhjen e rregulltë me imamët e Komunës së Prizrenit Postuar nga Administratori 67
Këshilli i Bashkësisë Islame i Prizrenit, mori pjesë në përkujtimin e 29 vjetorit të rënies së dëshmorit të kombit, Prof. Xhemajli Berisha Postuar nga Administratori 68
Një grup i hoxhallarëve nga Myftinia e Tetovës, e vizituan Këshillin e Bashkësisë Islame të Prizrenit Postuar nga Administratori 131
Këshillin e Bashkësisë Islame në Prizren, e vizitoi Myftiu i qytetit të Librazhdit të Shqipërisë Postuar nga Administratori 165
Haxhi 2018 Postuar nga Administratori 1095
Nata e madhe e Regaibit Postuar nga Administratori 540
Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame në Prizren, vizitoi Institutin e Hifzit “Emin Pasha” në Prizren. Postuar nga Administratori 82
KBI i Prizrenit, në kuadër të shënimit të vitit jubilar të Pavarësisë, vizitoi varrezat e dëshmorëve në Landovicë të Prizrenit. Postuar nga Administratori 94
KBI i Prizrenit, në kuadër të shënimit të vitit jubilar të Pavarësisë, në shenjë nderimi vizitoi familjet e dy dëshmorëve hoxhallar Postuar nga Administratori 82
KBI i Prizrenit, në kuadër të shënimit të vitit jubilar të Pavarësisë, vizitoi shoqatat e dala nga lufta e UÇK`së Postuar nga Administratori 81
Kryetari i KDTP vizitoi Këshillin e Bashkësisë Islame në Prizren Postuar nga Administratori 96
Një delegacion i KBI në Prizren e vizitoi Konsullatën e Republikës së Turqisë në Prizren Postuar nga Administratori 98
KBI Prizren me rastin e konstituimit te institucioneve lokale shpreh urimet me te sinqerta Postuar nga Administratori 78
KBI në Prizren e vizitoi Kryeimami i Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, Prof. Sabri ef. Bajgora Postuar nga Administratori 136
Një delegacion i Shoqatës së Invalidëve të luftës së UÇK – dega në Prizren, vizitoi KBI të Prizrenit Postuar nga Administratori 119
KBI i Prizrenit i prirë nga Kryetari Besim ef. Berisha, vizitoi shoqatën e afaristëve “ESNAF”, me seli në Prizren Postuar nga Administratori 93
Komandanti i kontigjentit gjerman të KFOR`it, KBI-Prizren Postuar nga Administratori 427
Kryetari i KBI-Prizren, Mr. Besim ef. Berisha, mori pjesë në programin e organizuar nga Bashkësia Islame e Republikës së Kosovës Postuar nga Administratori 383
Këshillin e Bashkësisë Islame në Prizren e vizituan nxënësit e Mejtepit të xhamisë “Qohaxhi Mahmud” - Prizren Postuar nga Administratori 262
Kryetari i KBI-Prizren Mr. Besim ef. Berisha me bashkpunëtorë u prit nga Koordinatori i Fondacionit Maarif për Kosovë Postuar nga Administratori 281
Sekretarit të KBI-Prizren, juria profesionale shkencore e Institutit Shqiptar për Mendim dhe Qytetërim Islam, me seli në Tiranë, i dha vlerësimin meritor Postuar nga Administratori 183
Vazhdojne punimet e ndertimit te xhamise ne lagjen "Jeta e re" - Prizren Postuar nga Administratori 377
Filluan punimet për ndërtimin e xhamisë në lagjen "Jeta e Re" në Prizren Postuar nga Administratori 359
KBI-Prizren njoftonë të gjithë familjarët e haxhinjve të Prizrenit Postuar nga Administratori 213
Haxhinjët e Prizrenit, Allahu i ruajte e ua pranofte lutjet! Postuar nga Administratori 342
Ekipi i terenit te Ramazanit vizitoi xhamite e fshatrave: Gërnçar ... Postuar nga Administratori 269
Ekipi i terenit te Ramazanit vizitoi xhamite e fshatrave: Poslisht ... Postuar nga Administratori 387
Ekipi i terenit te Ramazanit vizitoi xhamitë e fshatrave: Vlashnje ... Postuar nga Administratori 330
Ekipi i terenit te Ramazanit vizitoi xhamitë e fshatrave: Atmagjë ... Postuar nga Administratori 299
Këshilli i Bashkësisë Islami i Prizrenit organizoi hapjen solemne të xhamisë në fshatin Caparc Postuar nga Administratori 227
Ekipi i Terenit te Ramazanit vizitoi xhamitë e fshatrave: Jeshkovë ... Postuar nga Administratori 431
Ekipi i Terenit të Ramazanit vizitoi xhamitë e fshatrave: Mushnikovë ... Postuar nga Administratori 390

Tanzil.net

Mp3quran.net

Sa janë online

Kemi 25 miq dhe s'ka antarë në linjë

Kryesia e BIRK - ut

Lajme – Bashkësia Islame e Kosovës