IMAGE KBI i Prizrenit, me një program modest e shënoi ngjarjen madhështore të Israsë dhe Mi’raxhit

         Këshilli i Bashkësisë Islame i Prizrenit, me një program modest tradicional (Kur’an, ligjëratë, mevlud, ilahi, salavate, dua, etj.) e shënoi ngjarjen madhështore të Israsë dhe Mi’raxhit, në xhaminë “Sinan Pasha” në Prizren, pas namazit të akshamit. Israja dhe Mi’raxhi, është ai momenti i jashtëzakonshëm, kur Allahu i Madhërishëm e udhëtoi robin e Tij, Muhamedin a.s., me trup e shpirt, nga Mekka në Mesxhidi Aksa, në Jerusalem dhe nga aty në mbi shtatëpalë qiej e deri në “Sidretu’l Munteha”. Në këtë udhëtim qiellor, Allahu bisedoi drejtpërdrejt, pa ndërmjetësues, me Muhamedin a.s., ia mundësoi që t’i shohë shumë gjëra prej madhështisë së fuqisë së Krijuesit Fuqiplotë. Në Kur’an, Allahu dëshmon: "Ai (Muhamedi) vërtet, pa disa nga shenjat më të mëdha të Zotit të vet.” (En-Nexhm, 18). Pra, e pa atë që e pa, pa shumëçka, që për mendjen njerëzore janë krejtësisht të paarritshme. Njerëzit e besojnë miraxhin e Pejgamberit a.s., por, atë e përjetojnë vetëm besimtarët që falin namazin për hirë të Allahut, si dhe ata që e përkujtojnë këtë ngjarje madhore, me mendje, zemër e shpirt, sa herë që vije ajo. Këtë kënaqësi, e patën të gjithë ata që dëgjuan këshillat e mulla Reshat ef. Mexhitit – zv.Myfti i Republikës së Kosovës, pastaj fjalët brilante të kryetarit të Këshillit të BI-së Prizren, efendi Besim Berisha, po edhe programin me mjaft inspirim të realizuar nga imamët ballëlartë të qytetit tonë, Prizrenit. Zot i Madhërishëm, na ndihmo në këtë botë dhe në ditën kur do të dalim para Madhërisë Tënde, për llogaridhënie…!
IMAGE Ligjerate javore - Enes ef. Limani

Tema: Porositë  islame  për  rininë!  
IMAGE Ligjerate javore - Adem ef. Morina

Tema: Morali i përsosur i Muhammedit a.s.
IMAGE Medreseja "Alauddin" - Paralelja e Prizrenit, organizoi shënimin e ngjarjeve të marsit emblematik

          Medreseja "Alauddin" - Paralelja e Prizrenit, organizoi shënimin e ngjarjeve të marsit emblematik:  1) Epopeja e UÇK-së dhe sakrifica e familjes Jashari (5, 6 e 7 mars 1998);  2) Protestat studentore, që bënë kthesën e madhe (11 mars 1981); dhe 3) Beteja e luftës së UÇK-së në Vërri të Prizrenit (11 mars 1999) Me këtë rast, nxënësit e këtij tempulli të dijës, para mysafirëve të pranishëm, në amfiteatrin e Medresesë së Prizrenit, ekzektuan një program special, me përmbajtje artistike, kulturore, kombëtare e fetare. Drejtori i Medresesë, Mr. Jakup Çunaku foli për rëndësinë e ngjarjeve të marsit si dhe evokoi momente interesante nga kontributi i Medresesë “Alauddin” të Prishtinës, për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës. Të pranishmit i përshëndeti edhe koordinatori i Paraleles së Prizrenit, Mr. Ramadan Uka dhe sekretari z. Fetah Bekolli. Ky i fundit, foli për heroizmin e familjarëve të dëshmorëve si dhe kontributin e lëvizjes kombëtare për pajtimin e gjaqeve, plagëve e ngatërresave, e për të cilën kanë dhënë kontribut kryesor imamët, siç po bëjnë edhe tani. Me të vërtetë, ishte një program mbresëlënës. Medreseja, e para si gjithmonë!
IMAGE Ligjerate javore - Alen ef. Avdija

Tema: Ne, çka kemi bërë për dinin e Allahut!?
IMAGE Ligjerate javore - Hfz.Osman ef. Bekteshi

Tema: Të kuptuarit e prioriteteve në Islam
IMAGE Tribuna javore - Valon ef. Ibrahimi

Tema: Pajtimi me caktimin e Allahut xh.sh.
IMAGE Tribuna javore - Dr.Gykan ef. Shipkovica

Tema: Vlera e udhëzimit!
IMAGE Tribuna javore - Gjemali ef. Halimi

Tema: Falënderimi ndaj Krijuesit për mirësitë!
IMAGE Tribuna javore - Bashkim ef. Spahiu

Tema: Pendimi nën prizmin e Kur`anit dhe Sunetit!
Trego # 
Titulli Autori Klikime
KBI i Prizrenit, me një program modest e shënoi ngjarjen madhështore të Israsë dhe Mi’raxhit Postuar nga Administratori 10
Ligjerate javore - Enes ef. Limani Postuar nga Administratori 9
Ligjerate javore - Adem ef. Morina Postuar nga Administratori 25
Medreseja "Alauddin" - Paralelja e Prizrenit, organizoi shënimin e ngjarjeve të marsit emblematik Postuar nga Administratori 30
Ligjerate javore - Alen ef. Avdija Postuar nga Administratori 30
Ligjerate javore - Hfz.Osman ef. Bekteshi Postuar nga Administratori 31
Tribuna javore - Valon ef. Ibrahimi Postuar nga Administratori 34
Tribuna javore - Dr.Gykan ef. Shipkovica Postuar nga Administratori 29
Tribuna javore - Gjemali ef. Halimi Postuar nga Administratori 29
Tribuna javore - Bashkim ef. Spahiu Postuar nga Administratori 34
KOSOVA 10 VJET SHTET Postuar nga Administratori 41
Tribuna javore - Adnan ef. Arifi Postuar nga Administratori 34
Tribuna javore - Mr.Kujtim ef. Bislimaj Postuar nga Administratori 33
Tribuna javore - Hfz.Daut ef. Lezi Postuar nga Administratori 25
Tribuna javore - Hfz.Osman ef. Bekteshi Postuar nga Administratori 32
Tribuna javore - Naser ef. Kastrati Postuar nga Administratori 25
Tribuna javore - Hfz.Faton ef. Bytyqi Postuar nga Administratori 31
Tribuna javore - Muhamed ef. Mazllami Postuar nga Administratori 33
Tribuna javore - Mervan ef. Berisha Postuar nga Administratori 32
Tribuna javore - Hysni ef. Poniku Postuar nga Administratori 25
Arkitektura islame - Tipologjia e xhamive te Kosoves Postuar nga Administratori 27
Tribuna javore - Dr.Edib ef. Abazi Postuar nga Administratori 24
Organizimi ligjeratës shkencore me temën: “Arkitektura Islame Tipologjia e xhamine në Kosovë” Postuar nga Administratori 26
Tribuna javore - Ali ef. Vezaj Postuar nga Administratori 25
Nxënësit e Medreses për ndër të ditës së lindjes së Pejgamberit a.s., kanë shpërndarë trëndafila Postuar nga Administratori 110
KBI i Prizrenit në bashkëpunim me Departamentin e të Rinjve të BIK-ut, organizoi aktivitetin: “Aspekte nga ekonomia dhe bankimi islam” Postuar nga Administratori 125
Kryetari i KBI - Prizren, Besim ef. Berisha, shpërndau dhurata modeste për nxënësit Postuar nga Administratori 165
KBI Prizren, organizoi seminarin një ditor në lidhje me shpjegimin e rregullave të haxhit Postuar nga Administratori 163
Këshilli I Bashkësisë Islame i Prizrenit organizoi garat e mësim-besimit / 2017 Postuar nga Administratori 165
Takimi me namaz – eja edhe ti! Postuar nga Administratori 234
KBI i Prizrenit, e shënoi natën e madhe të Israsë dhe Mi’raxhit Postuar nga Administratori 202
Në kuadër të Muajit të Mevludit, Këshilli i Bashkësisë Islame i Prizrenit organizoi Mevlud tradicional në xhaminë Dëshmorëve Martirëve Postuar nga Administratori 451
Në kuadër të Muajit të Mevludit, Këshilli i Bashkësisë Islame i Prizrenit organizoi Mevlud tradicional në xhaminë Emin Pasha Postuar nga Administratori 3147
Për nder të datëlindjes së Muhamedit a.s., Këshilli i Bashkësisë Islame i Prizrenit, organizoi program fetar në xhaminë Antalja Postuar nga Administratori 303
Duaja e hatmes ne xhamine e fsh. Gornje Selo Postuar nga Administratori 507
Duaja e hatmes ne xhamine e fsh. Reqan Postuar nga Administratori 592
Urime Vitin e Ri Musliman - Hixhretin 1438 Postuar nga Administratori 630
Duaja e hatmes ne fshatin Medvec, KK Prizren Postuar nga Administratori 715
Këshilli I Bashkësisë Islame i Prizrenit organizoi garat e mësim-besimit / 2016 Postuar nga Administratori 933
Program madheshtor per "Lejletul Kader" Postuar nga Administratori 727
Me Elvis Nacin Postuar nga Administratori 697
Iftar madheshtor ne Prizren - 26.06.2016 Postuar nga Administratori 503
Iftar madheshtor ne Prizren Postuar nga Administratori 1058
Nje delegacion i Drejtorise se Financave vizitoi KBI-Prizren Postuar nga Administratori 580
Keshilli i Bashkesise Islame i Prizrenit organizoi program fetar Postuar nga Administratori 1248
Këshilli i Bashkësisë Islame i Prizrenit, në bashkëpunim me shoqatën Kulturore "ARASTA" me seli në Prizren organizoi tribunën ... Postuar nga Administratori 595
Ku tjeter, veçse ne Prekazin legjendar. Postuar nga Administratori 916
KBI-Prizren e shenoi datelindjen e Pejgamberit a.s. Postuar nga Administratori 1880
KBI Prizren vizitoi FSK - ne Postuar nga Administratori 2242
Binjakezim vellazeror Postuar nga Administratori 1477

Tanzil.net

Mp3quran.net

Sa janë online

Kemi 29 miq dhe s'ka antarë në linjë

Kryesia e BIRK - ut

Lajme – Bashkësia Islame e Kosovës